Tak co, plebejci,

byli jste na dovolené? Museli jste jít na testy před každým přejetím hranic jiného státu a nechali jste si dobrovolně štourat v nose? A jak děti plebejců ve školách: i ony musí chodit v určitých intervalech na testy?  

Zlobíte se, že nás "neužitečný" dav obyčejných lidí nazývám: plebejci? Zlobíte se právem, protože: Plebs znamená v hovorové češtině: chátru, spodinu, obyvatele nižší kategorie. 

Nemám zájem napadat nás, kdo jsme se nenarodili se lžičkou "v zadku" a ani jsme neměli žaludek k tomu, abychom si nakradli... Jenom jsem vás chtěla upozornit na to, že jinak na dovolenou jezdí a létá kmán a jinak "pán". A jak se pozná "pán"? Šáhne do šrajtofle a protože ruka ruku myje, toto pořekadlo známe už za socialismu... "Pán" zná lidi, kteří mu za "mírný" poplatek vystaví potvrzení pro mnohačlennou skupinu dovolenkářů o tom, že jsou negativní. A nikdo se nemusí zdržovat testy, stačí jenom doplnit jména a datumy a můžete přejíždět hranice bez štˇourání v nose a hledání, kdo by vám udělal testy, aby nepropadly do té doby, než za hranice vyrazíte. Vidíte, jak je to jednoduché? "Pán" jezdí a létá s kufříkem, ve kterém si vozí dokumenty o negativních testech. Ale jestli je opravdu negativní, to je otázka...

Upozornˇuji vás, že pokud byste si chtěli zahrát na "pána" a někoho podplatit, abyste i vy mohli přejíždět hranice pouze s potvrzením a bez testů, špatně by to dopadlo.  Podvádět v době, kdy se hledá každý nemocný, by se vám nevyplatilo. Vám určitě ne. 

Vlastně, co se divím. Vždycky platilo: je důležité, co můžete jako protihodnotu nabídnout. Jiště si také pamatujeme, že  za socialismu jsme říkávali: všichni jsme si rovni, ale někteří z nás jsou si rovnější?

Tak, to je ode mne pro dnešek asi všechno. Jenom, až se  budete pohoršeně dívat na babičku, která nemá roušku, protože v ní nemůže dýchat, až, až, až... až vás budou všichni "nezodpovědní" a unavení lidé  rozčilovat, tak si vzpomenˇte, že se kolem vás pohybují "páni", kteří jsou velice aktivní a čilí a ti jezdí po celém světě a v kufříku si vozí negativní test, jenom tam stačí doplnit jméno a datum.  A vy vůbec nevíte, jestli tomuto testu můžete věřit...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Lance | pondělí 4.10.2021 12:44 | karma článku: 22,82 | přečteno: 803x
  • Další články autora

Ivana Lance

Tanec

8.5.2024 v 23:42 | Karma: 9,08

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

28.3.2024 v 16:20 | Karma: 25,35

Ivana Lance

Zachráněná?

12.2.2024 v 18:40 | Karma: 21,50

Ivana Lance

Láska je jako duha

9.1.2024 v 18:34 | Karma: 14,40