Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, ach ta chemie... :-) Ale Ivano, patrně byl ten Váš tehdejší partner čtenář "života"...)))

1 0
možnosti
Foto

Láska je ze začátku slepá. Funguje tam víc chemie než rozum. Ze začátku.

Taky nechápu, proč jsem si "zařídila" některý věci ve svým životě úplně blbě a iracionálně. To už se tak stává.

R^R^ Za Váš upřímný příběh, Ivo.:-):-)

1 0
možnosti

Paní Ivano, já také veřím, že dotyčný blog má něco do sebe, i když s některými závěry nejsem do puntíku zajedno, ale v hlavních rysech ano. Škoda, že jste se stala "obětí" hormonálně chemické nerovnováhy, ale ten osud s Vámi sdílí milióny dalších lidí. Podle mnoha vědců - jak psychologů, tak (neuro)psychiatrů se u zamilování jedná vlastně o druh psychické poruchy, jak už se dole zmínil pan Pavel Macháček, která nám brání v racionálním uvažování. Existují paralely u některých psychyckých poruch, kde postižený sice není "mimo" (některé druhy schizofrenie a pak hlavně paranoidní psychóza) ale není schopen racionálního uvažování. Už si to přesně nepamatuji, mám dojem, že sem to četl v knize "Náš vnitřní svět" (můj vlastní překlad názvu do čeština, nevím, byla li v ČR vydána), že většina manželství založených na vášnivém zamilování skončí tvrdým rozchodem. Pracoval sem drahně let ve forenzní diagnostické psychiatrii a žasli sme tam často, jak za některými, někdy i "tvrdými" zločinci, ale většinou urostlými svalovci, chodily na návštěvu atraktivní, často mladé ženy, a některé z nich začaly vztah až potom, co byl dotyčný zločinec zadržen, jako by ty ženy tyhle typy vědomě vyhledávaly. Ještě smutný dodatek - jedna naše kurátorka se zamilovala do jednoho psychopata non plus ultra, kterého sme taky u nás jeden čas měli, přes naše varování si ho vzala, že ho "předělá", on ji pak až byl propuštěn po výkonu trestu skoro přizabil.

1 0
možnosti

To jsme my, ženy, ":záchranářky", nedojde nám, že ten dotyčný vůbec nechce být zachráněný. Děkuji za přečtení.

1 0
možnosti

R^Vzvládla ́s to a zesílila díky tomu a to je ta zkušenost, která Tě přetvořila:-)

2 0
možnosti
Foto

R^Toto pomlouvání partnerky/partnera není až zas tak ojedinělé a já nikdy nechápu motivy pomlouvajícího. Snad nízké sebevědomí nebo něco podobného. Sice neznám souvislosti, ale obdivuji, že jste to s ním tak dlouho vydržela a nedivil bych se, kdyby to bylo kvůli dětem. Jen doufám, že se Vám pak podařilo najít někoho normálního.

Hezký den, Ivano:-)

2 0
možnosti

Bylo to kvůli synovi proč jsem zůstávala. Myslím, že nyní mám perfektního partnera, ale toho mi našel syn.

Přeji také krásný den.

0 0
možnosti
Foto

Karma za korektní blog.

Ten blog, na který jste reagovala je dost pravdivý. V první fázi se skutečně vybírá očima a možná i podle geneticky předaných instinktů.

Pravdou je, že v období zamilovanosti všeobecně dochází k hormonální změně, která způsobí, že mozek ve svých zásadních funkcích při tom přestane pracovat.

A úplně nejhorší myšlenka a velikánský omyl je, že ON se pak změní a z lásky ke mně se mi přizpůsobí. NESMYSL. Však jste to sama popsala, jaký byl další vývoj po skončení lovné sezóny.

Věřím, že to s vámi není tak hrozné, jak popisujete. :-)R^

2 0
možnosti

Dekuji za precteni.

0 0
možnosti
Foto

Vidíte...a já na své první manželství vzpomínám dneska už ráda, at už byl konec jaký byl. Měli jsme spoustu snů a ideálů, svět nám ležel u nohou, i když jsme byli podobně odlišní, jako vy.

A ty dvě skvělé dcery...asi to

0 0
možnosti
Foto

bylo geneticky to správné :-)))

1 0
možnosti

Co dodat? U nas nebyla/lo zadne prvnni/o ci dalsich, letos oslavime 55. vyroci.

0 0
možnosti

Gratuluji, nekdy se to povede na cely zivot, a to je moc krasne. Moji rodice spolu byli minuly rok 62 let. V

0 0
možnosti

No s posledními větami bez výhrady souhlasím, kdyby bylo možné vzíti činy zpět a poučit se, bylo by to prima....když ale né ,jsem rád,že to nyní funguje. Karma za odvahuR^

1 0
možnosti
Foto

R^takovou trpkou zkušenost má bohužel asi více žen-díky že jste se o svůj příběh tak otevřeně podělila

.jinak bych ale odporovala zjednodušení paní Kellerové že muži jsou buď krásní psychopati nebo neatraktivní charakterní inteligenti ostatně i to že si ženy v pravěku vybíraly partnera-psychopat prostě ty krásné oddtáhl za vlasy do jeskyně a co ty ostatní?;-)

2 0
možnosti

Souhlasim, i neatraktivní člověk může být psychopat, také inteligentní člověk může být psychopat, charakterní člověk nebude psychopat.

Ostatní ženy se možná staraly o ohenˇ a výchovu děti, které plodily ženy mladé a atraktivní.

To tak může být, ne?

Dekuji za precteni. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS