Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jen abych vás doplnil, píšete že se "dostali k moci " Nedostali. Byli tam občany dosazeni. Stejně jako byl zvolen Zeman, Babiš, předtím Klaus a další a další, kterým lidé sedli na lep, koblihy, křídla a guláše. Takže to není tak že by se k moci někdo dostal pokoutně. A to že "soudruzi" něco věděli? No věděli, Každý kdo nebyl slepý a hloupý věděl, že systém musí padnou. SSSR byl ekonomicky naprosto na dně. Padlo Maďarsko, Polsko padlo fakticky už v roce 1981 a vojenský stav jen na pár měsíců oddálil nevyhnutelné. Dodnes se ostatně spekuluje, jestli to nebyla spíše promyšlená taktika aby se zabránilo zločinným rudoarmějcům napadnout Polsko. Takže pokud někdo řekl že něco bude, nemusel mít nějaké zákulisní informace. Pouze si dokázal spočítat jedna a jedna.

A disidenti? Ti byli velice důležitou součástí bourání marxisticko leninského hnusu. Jejích role ale nebyla tak primitivní jak si mnozí myslí.Že sami zničili systém. Oni jej erodovali.

8 0
možnosti
Foto

Polsko tehdy ,,zachránil" gen. Jaruzelski právě tím, že vyhlásil výjmečný stav.

3 0
možnosti
PK

Pokud vyčkáte ještě 20 let, tak se otevřou archivy a bude jasno...

1 0
možnosti
PK

Načnul to Gorby, vypřahl satelity a už to jelo...

3 0
možnosti
Foto

Jak se mi svěřil někdy na počátku tohoto milénia pan Jirásek, ředitel Institutu řízení vypravil do kapitalistické ciziny stovky našich vedoucích pracovníků na školení. Uvedl číslo, ale to si nepamatuji. Privatizační puč byl dlouhodobě připravován.

2 2
možnosti
JM

S dnešními znalostmi bych blížící konec komunistů začal tušit už někdy kolem roku 1982-83. A v roce 1988 už bych měl definitivně jasno. Ale tehdy to tak asi nikdo neviděl, snad poslední půlrok před 17.11. leccos napovídal. Zároveň ale třeba takový 21.8 1989 přinesl zklamání, nic moc se nestalo.

1 0
možnosti
Foto

No, Pavla Wonku umučili v roce 1988, tak to s tím koncem komunistů bylo dost o hubu do poslední chvíle.

Tady asi jde o nedorozumění, ten autorčin komouš, když mluvil o převratu, tak si spíš představoval nějaké čínské řešení kapitalismu pro soudruhy pod záštitou strany, zkrátka víc takových Slušovic.

2 0
možnosti
AT

No a já taky před převratem mluvil na škole s jedním soudruhem a ten říkal, že žádný převrat nebude ... :-P

A to bylo, paní, tak tajné, že to věděli jen delegáti sjezdu a mezi lidi se to nerozneslo?

4 0
možnosti
IL

I14v37a20n42a 41L17a38n63c52e

13. 11. 2019 15:19

Asi neseděl tak vysoko, aby mu zprávu předali. Ne všichni soudruzi byli zahrnuti do tajných informacích. Ale disidenti převrat určitě neuskutečnili, disedenti byli využiti a ti známější hráli hru se soudruhy...Mohlo to být tak?

4 0
možnosti
Foto

Já kdysi u pecí pracoval s nějakým Vlastou Šnoblem. To byl starší pán, těsně před důchodem, který k nám přišel doklepat svou pracovní činnost. Před tím dělal řidiče Ladislava Adamce, dokonce bydlel ve stejném domě jako on, na Letné. Ten pan Šnobl nám tehdy říkal - bylo to někdy v roce 1991-2. - "kluci pitomí, vy kdybyste věděli..." Aby bylo jasno, to nám říkal ve chvíli, kdy jsme se se stejně mladými kolegy, jako jsem byl tehdy já, radovali ze Sametu a pěli ódy na Občanské fórum, na Havla, Kaluse atd. Dodnes nevím, co si o tom mám myslet, ale často si na jeho slova a takový jako shovívavý úsměv vzpomenu.

8 0
možnosti
Foto

P.S. Ladislav Adamec byl předsedou federální vlády během listopadu 1989, čili komunista jako řemen - to jen pro ty, kdo by nevěděli, kdo to byl...

3 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 958x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik