Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

A jaký to byl rok? Nevím, nevím. Nedávno se tu psalo, že ten kdo stavěl za komančů, musel být komanč, úplatkář, nebo kradl. Teď je vidět, že stavěla i normální rodina, která měla byt, dítko autíčka a stavebnice a ještě v týdnu nakupovala dvě narvané tašky poživatin. To je vzhledem k informacím, že nic nikde nebylo trochu divné. Pantáta ještě stíhal chodit do hospy, hmm. Je to trochu v rozporu od produktů, které popisují dobu komančskou tak, že přežít ji, se rovnalo zázraku, nebo členství v KSČ

1 0
možnosti
Foto

Jako by se mi to na chvíli vrátilo... a pro zapomnětlivého pana Řezníka posílám jeden verš Jasné páky ;-D

Dřív než hvězdy pohasnou

Už jsou fronty před masnou

A se vzpomínkou jak čekáme v pět hodin ráno v mrazu na vepřová játra, klikám karmu R^

2 0
možnosti
Foto

Přece jenom zůstává záhadou, proč ta dotyčná paní se ověsila dvěma taškami, když do nich neměla co dát. Moje zaměstnaná maminka v nich alespoň tahala velký nákup, většinou z tržnice od Šentala, aby z něj připravila vařenou večeři pro celou rodinu.

0 0
možnosti
PK

Velmi živočišně a pravdivě, skoro jsem to cítil na vlastní kůži brrrrrrrrr, díky, že to není pravda...R^;-D

1 0
možnosti
TT

Hm, ovšem ti chudáci v socialistickém Československu pracovali povětšinou ve firmách, které dokázaly konkurovat západním špičkovým na mnoha trzích. A měli vidinu, že po pádu režimu se jejich situace zlepší.

Zatímco dneska jsou koloniální otroci makající za almužnu nafurt.

2 5
možnosti
Foto

tak vida, oni stavěli barák. to se dnes podaří málokomu Rv

1 2
možnosti
Foto

Pan Pěnkava ještě neví, že ženy to mají těžké a jsou hrdinkama. Ivko R^

1 0
možnosti
KP

Pane Haslbauere. Já chápu, že paní spisovatelka chtěla předvést den ustvane socialistické ženy. Ale ten bucek tam působí podobne jako když má Jan Žižka v ruce samopal. Proto mne zajímalo zda bylo nutné docela zajímavý text znehodnotit hned na začátku.

2 0
možnosti
KP

Začínáte svůj příběh líčením šťastné pracující ženy, která sehnala ve frontě nedostatkovy bucek. Kdyby to bylo telecí na řízky tak Vám i věřím. Pokud jde o bucek, tak v dobe kterou popisujete se obecne tradovalo ze vsechna ceska prasata jsou pouze z bucku, ktereho bylo vzdy a vsude plno. Co Vas prosim vede k psani takovych nesmyslu. ?

1 1
možnosti
Foto

Pane Pěnkavo, nevím kolik je vám let ale já z osobních zkušeností mohu slova paní Lance potvrdit. V dobách budování socialismu totiž stále něco nebylo. Přestože existovalo centrální plánování, skutečnost byla taková, že v obchodech centrálně nic nebylo. Ovšem na druhou stranu byly oblasti, kde se dalo nakoupit poměrně dobře a zásobování tam nevázlo. Typickým příkladem je Praha. Uvedu příklad. Lovecký salám. Pro ty co nevědí - to je ten placatý, co je stále tak moc chutný, ale co vás přivádí k šílenství složitostí zbavit jej slupky. Tuto lahůdku jste sehnali v Praze v masně kousek od nádraží Praha Střed. Jinde v republice jste měli centrální smůlu. Pokud jste tedy neměli známého řezníka. A totéž se týkalo bůčku. Opět například v Ostravě, v hutích ( VŽKG a NHKG) jste v kantýnách sehnali opravdu kvalitní pečený bůček ale v prodejnách maso uzeniny jste se často museli spokojit s kusem neforemné flaksy. Já znám jiné přísloví nežli to, co jste napsal vy. Dotaz: Jaký je rozdíl mezi socialismem a kapitalismem. Odpověď :V kapitalismu je na obchodě napsáno řezník, a uvnitř jsou maso a uzeniny. V socialismu je na obchodě napsáno maso uzeniny ale uvnitř stojí osamocený řezník.

2 0
možnosti
Foto

R^Neveselo, truchlivo ... a pravdivo.

6 0
možnosti
IL

I23v28a61n19a 21L59a44n68c83e

11. 1. 2020 20:10

Asi si nepamatujete, že na levné maso se stálo fronty. A nešahejte mi na bůček, proste toto maso miluju dodnes.

1 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 21,99
  • Průměrná čtenost 958x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik